Biografie

© 2015-2018 El Dorado Muziek

Nederlandstalige Tropische Feestband

Celesta - zang

Celesta, de nieuwste aanwinst van El Dorado, heeft gestudeerd aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum. Ze vindt het heerlijk om Nederlandstalige nummers te zingen. Het is geweldig om deze geboren artiest het hele optreden te zien zingen en dansen.

Tom Spaapen - accordeon, achtergrondzang

Tom, de oprichter van de band, is doordeweeks muziekdocent. Hij speelt al meer dan 30 jaar verschillende toetseninstrumenten. In El Dorado kan hij zijn liefde voor Latijns-Amerikaanse muziek combineren met bekende Nederlandse liedjes.

Erwin Klee - zang

Erwin is de grappenmaker van de band. Met zijn jarenlange ervaring als zanger-entertainer is hij de perfecte frontman voor El Dorado. Erwin houdt van reggae en rock n' roll.

Robert Kluivers - percussie

Robert heeft van slagwerk zijn beroep gemaakt. Hij is meester op vele soorten trommels en andere slaginstrumenten. In El Dorado kan hij zijn vaardigheden laten zien aan een groot publiek.

 

Biografie

De geschiedenis van El Dorado begon in 2009 in Colombia. Daar werkte Tom Spaapen een jaar als vrijwilliger met kansarme kinderen. Als ras-musicus raakte hij al snel besmet met de aanstekelijke tropische muziek van het land. Zo werd het idee geboren om typisch Colombiaanse stijlen als vallenato en cumbia te vermengen met het Nederlandse lied.

Eenmaal terug in Nederland haalde hij doorgewinterde en bevriende muzikanten erbij om zijn idee vorm te geven.

Enkele jaren later hebben zangers Erwin Klee en Celesta en percussionist Robert Kluivers zich bij de groep gevoegd, die met hun jarenlange ervaring als entertainers de show een perfecte invulling geven.